Verhuizing huisartsenpost

Vanaf 21 januari zullen wij spoedzorg (avond, nacht, weekend en feestdagen) leveren vanaf de nieuwe huisartsenpost Arnhem-Noord (i.p.v. Velp) naast de spoedeisende hulp van Ziekenhuis Rijnstate.

Altijd eerst bellen voor een afspraak

U belt eerst met het vertrouwde telefoonnummer van de huisartsendienst voor het maken van de afspraak. Het kan ook zijn dat u (bijvoorbeeld in geval van drukte) een afspraak krijgt aangeboden op één van onze andere huisarstenposten in Zevenaar of Arnhem-Zuid.

Mocht u in Gelre Zutphen onder behandeling zijn van een specialist en een spoedsituatie hebben, dan doet u het volgende. U belt gewoon onze huisartsendienst in Arnhem voor overleg. De triagist kan uw vraag soms al beantwoorden. Als het nodig is dat u door een huisarts gezien wordt, krijgt u een afspraak in Arnhem. Als de kans heel groot is dat u door de specialist geholpen moet worden, wordt u doorverbonden met de collega-huisartsenpost in Zutphen. Dit geldt alleen voor aandoeningen waarvoor u op dit moment bij de specialist in Zutphen onder behandeling bent. Voor nieuwe problemen zult u bij ons op de huisartsenpost in Arnhem moeten komen. Hier kunnen geen uitzonderingen voor worden gemaakt omdat wij onze diensten in ons samenwerkingsverband in Arnhem doen en niet in Zutphen.

Als u na het bezoek aan de huisartsenpost ziekenhuiszorg nodig heeft, dan kunt u kiezen of u naar Ziekenhuis Rijnstate gaat of naar Gelre Zutphen. Gelukkig lukt het ons als huisartsen meestal om uw medische spoedgeval te behandelen en is ziekenhuiszorg niet nodig.

Wij verwachten dat het werken op deze nieuwe post veel prettiger zal zijn voor u als patiënt en voor ons als zorgverleners dan de oude post in Velp. Er zijn betere faciliteiten. En bovenal is het veiliger omdat specialistische zorg om de hoek beschikbaar is.