M.Th.W. van der Velden

Sinds wanneer ben je huisarts in Dieren?

Vanaf 1996 ben ik gevestigd in Dieren, eerst met een praktijk aan huis en nu binnen het samenwerkingsverband.

Wat is voor jou het speerpunt van de huisartsenzorg?

Als huisarts voel ik mij verantwoordelijk om voor de patiënten het eerste aanspreekpunt te zijn bij vragen of problemen over hun gezondheid. De zorg wordt steeds complexer en als huisarts heb je een taak om deze zorg te coördineren.

Wat is jouw aandachtsgebied binnen Hagenau?

Binnen onze praktijk is mijn aandachtsgebied het organiseren van de zorg aan patiënten met COPD, het longfunctieonderzoek en de ICT.

Doe je naast je dagelijkse werk als huisarts nog iets anders binnen je vakgebied?

Daarnaast verricht ik één dag in de week bestuurswerkzaamheden voor Onze Huisartsen. Dit is de organisatie die de huisartsenzorg in de regio Arnhem coördineert.

Sinds oktober 2017 leid ik gedurende twee en een half jaar een physician assistant (PA) op. Dit is een verpleegkundige die een masteropleiding doet tot physician assistent in de huisartspraktijk. Ze zal toenemend zelfstandig werkzaam zijn in de praktijk en zal de eenvoudigere medische problemen gaan beoordelen en behandelen. De druk op de huisartsen neemt toe, de wachttijd loopt op en de zorgvragen worden steeds complexer. Daarom moet er nagedacht worden over (deels) andere inrichting van de zorg. Gedurende de opleiding van de PA gaan we onderzoeken wat haar rol zou kunnen zijn in de praktijk om te komen tot de best mogelijke zorg voor de patiënten. Ik haal veel plezier en voldoening uit het opleiden en het toekomstgericht denken.