Corona actueel

  • LAATSTE CORONA-NIEUWS 23 juni 2021

1. Staat uw 2e vaccinatie met AstraZeneca gepland in augustus?

We krijgen de vaccins eerder geleverd. Daarom is er voor onze patiënten een extra mogelijkheid om zich eerder te laten vaccineren: op donderdag 8 juli.
Bent u geïnteresseerd? Ga dan naar www.hagenau.nl/vaccinatie en meld u aan. Binnen 2 werkdagen krijgt u van ons een afspraak op 8 juli toegestuurd. Buiten dit extra spreekuur is het niet mogelijk om de vaccinatie eerder toegediend te kunnen krijgen. Aanmelding kan alleen online.
Geen behoefte aan een eerdere vaccinatie? Natuurlijk bent u ook gewoon welkom op de afspraak in augustus.

2.  Bent u gevaccineerd en wilt u controleren of uw vaccinatie is geregistreerd bij het RIVM? 

Direct nadat wij patiënten hebben gevaccineerd voeren wij de gegevens in in de landelijke database van het RIVM. Wilt u dit controleren? Ga dan naar https://mijn.rivm.nl en log in met uw DigiD. De registratie in deze database wordt gebruikt voor de uitgifte van het certificaat dat u nodig heeft om deze zomer binnen Europa te kunnen reizen. Zie hierover bij 3. Heeft u bij de vaccinatie aangegeven dat uw vaccinatie niet geregistreerd mag worden bij het RIVM maar komt u hier nu van op terug? Neemt u dan contact op met onze praktijk. Dan zorgen wij ervoor dat uw gegevens alsnog worden geregistreerd bij het RIVM.

3. Hoe kunt u beschikken over de testuitslag van een positieve PCR-test op corona?

Als u eerder een positieve PCR-test op corona heeft gehad staat de uitslag vermeld op www.coronatest.nl. U kunt inloggen met uw DigiD. 

4. Hoe kom ik aan een (digitaal) corona-certificaat om bijvoorbeeld binnen Europa te kunnen reizen?

Een geregistreerde coronavaccinatie (zie bij 1.) of een positieve PCR op corona (zie bij 2.) wordt vanaf 1 juli gebruikt voor de uitgifte van het Digitaal Corona Certificaat (DCC) via de CoronaCheck-app. De CoronaCheck-app maakt het straks mogelijk dat mensen digitaal op verschillende manieren hun corona-status kunnen laten zien. Degene die de QR-code leest, krijgt een groen scherm te zien als u aan de voorwaarden voldoet. Een print van de QR-code mag ook gebruikt worden.

5. Kinderen geboren tussen 1-1-2004 en 30-6-2009 met een medische indicatie 

Kinderen geboren tussen 1-1-2004 en 30-6-2009 met een medische indicatie zoals bij de griepvaccinatie ontvangen rond 26 juni schriftelijk via de huisarts een uitnodiging voor een COVID-vaccinatie bij de GGD. Ook de kinderen met het syndroom van Down uit deze leeftijdsgroep krijgen een uitnodiging.

Kinderen met een indicatie voor een COVID-vaccinatie maar zonder een indicatie voor de griepvaccinatie zullen nog geen uitnodiging ontvangen. Mogelijk zullen de kinderartsen hierin een rol gaan spelen maar dit is op dit moment nog niet bekend. 

6. Wij vragen om uw begrip voor de volgende corona-maatregelen

  • bezoek de praktijk alleen wanneer u een afspraak heeft
  • het dragen van een mondkapje is verplicht
  • neem niemand mee naar de praktijk of, indien echt noodzakelijk, maximaal één begeleider
  • ga pas kort voor de afspraak het gebouw in
  • desinfecteer uw handen bij de entree
  • volg de aanwijzingen van de praktijk (-medewerkers) op
  • loop direct door naar de afgesproken wachtruimte
  • houdt u aan de RIVM-regels voor hygiëne

Klik hier voor informatie over de werking van de eerste vaccins

klik hier voor onze video over uw behandelwensen bij een coronavirusinfectie

informatie over de vaccins en het vaccineren