Corona actueel

CORONA-NIEUWS 21 september 2021

Landelijk vervallen vanaf 25 september een aantal corona-maatregelen.

Bij bezoek aan onze praktijk blijft het dragen van een mondkapje echter verplicht, ook na 25 september. In een huisartsenpraktijk komen immers vaak kwetsbare patiënten met minder weerstand. Wij volgen hiermee de richtlijnen voor huisartsenpraktijken.

 

1.  Bent u gevaccineerd en wilt u controleren of uw vaccinatie is geregistreerd bij het RIVM? 

Direct nadat wij patiënten hebben gevaccineerd voeren wij de gegevens in in de landelijke database van het RIVM. Wilt u dit controleren? Ga dan naar https://mijn.rivm.nl en log in met uw DigiD. De registratie in deze database wordt gebruikt voor de uitgifte van het certificaat dat u nodig heeft om deze zomer binnen Europa te kunnen reizen. Zie hierover bij 3.

Heeft u bij de vaccinatie via onze praktijk aangegeven dat uw vaccinatie niet geregistreerd mag worden bij het RIVM maar komt u hier nu van op terug? Dan verzoeken wij contact met ons op te nemen via administratie@hagenau.nl. Dan zorgen wij ervoor dat uw gegevens alsnog worden geregistreerd bij het RIVM.

2. Hoe kunt u beschikken over de testuitslag van een positieve PCR-test op corona?

Als u eerder een positieve PCR-test op corona heeft gehad staat de uitslag vermeld op www.coronatest.nl. U kunt inloggen met uw DigiD. 

3. Hoe komt u aan een (digitaal) corona-certificaat om bijvoorbeeld binnen Europa te kunnen reizen?

Een geregistreerde coronavaccinatie (zie bij 1.) of een positieve PCR op corona (zie bij 2.) wordt vanaf 1 juli gebruikt voor de uitgifte van het Digitaal Corona Certificaat (DCC) via de CoronaCheck-app. Deze app maakt het mogelijk dat mensen digitaal op verschillende manieren hun corona-status kunnen laten zien. Degene die de QR-code leest, krijgt een groen scherm te zien als u aan de voorwaarden voldoet. Een print van de QR-code mag ook gebruikt worden.

Beschikt u niet over internet of een smartphone dan kunt u bellen met de speciale helpdesk die de overheid hiervoor heeft opgezet. U kunt bellen naar 0800 – 1351. U krijgt dan thuis via de post een certificaat toegestuurd. Wij verzoeken u hiervoor niet de praktijk te bellen, wij kunnen u niet verder helpen.

Heeft u bij de vaccinatie via onze praktijk aangegeven dat uw vaccinatie niet geregistreerd mag worden bij het RIVM en wilt u toch graag beschikken over een reiscertificaat? Dan verzoeken wij contact met ons op te nemen via administratie@hagenau.nl. Wij kunnen voor u dan een papieren certificaat aanmaken en naar u opsturen. Wij verzoeken u hiervoor niet de praktijk te bellen.

4. Wij vragen om uw begrip voor de volgende corona-maatregelen

  • bezoek de praktijk alleen wanneer u een afspraak heeft
  • het dragen van een mondkapje is verplicht
  • neem niemand mee naar de praktijk of, indien echt noodzakelijk, maximaal één begeleider
  • ga pas kort voor de afspraak het gebouw in
  • desinfecteer uw handen bij de entree
  • volg de aanwijzingen van de praktijk (-medewerkers) op
  • loop direct door naar de afgesproken wachtruimte
  • houdt u aan de RIVM-regels voor hygiëne

Klik hier voor informatie over de werking van de eerste vaccins

klik hier voor onze video over uw behandelwensen bij een coronavirusinfectie

informatie over de vaccins en het vaccineren