B. Aldewereld

Sinds juli 2016 ben ik huisarts in Dieren, na ruim 10 jaar als waarnemend huisarts te hebben gewerkt, ben ik vaste huisarts geworden in deze mooie plaats en prettige collega’s. De geneeskunde-opleiding heb ik met veel plezier in Maastricht volbracht waarna ik de huisartsenopleiding in Leiden heb gedaan. Na een paar jaar als waarnemend huisarts in de randstad te hebben gewerkt ben ik met mijn gezin teruggekeerd naar deze streek waar ik ook ben opgegroeid.

Wat is voor jou het speerpunt van de huisartsenzorg?

Als huisarts sta ik naast u, begeleid ik u en zoek samen met u en de andere praktijmedewerkers naar passende oplossingen voor vragen of zorgen omtrent uw gezondheid. Ik ben praktisch ingesteld en beoefen de reguliere geneeskunde met een nuchtere insteek. Samen met u kijk graag waar zorg noodzakelijk is en waar gesprekken en ondersteuning vanuit de praktijk volstaan. In de huisartsgeneeskunde is het gesprek vaak al het medicijn. Het is ook daarom dat ik het van belang vind u als huisarts te leren kennen

Wat is jouw aandachtsgebied binnen Hagenau?

Mijn aandachtsgebied binnen hagenau is de zorg voor het hele gezin in de context van de omgeving. Ofwel de zorg voor zowel jong als oud en wat betekent dit voor het wonen? Lukt dit thuis of is er hulp nodig? Als huisartsen werken we samen met onze praktijkondersteuners, zorgverleners van de thuiszorg en ook met de gemeente om zorg en wonen zo dichtbij mogelijk te kunnen leveren. In de organisatie van de praktijk houd ik mij ook bezig met de financiën en de huisvesting.

Doe je naast je dagelijkse werk als huisarts nog iets anders binnen je vakgebied?

Ik ben afgevaardigde voor de deelnemersraad van het huisartsenpensioen, daar houd ik namens een grote groep collega’s in de gaten of wij goed pensioen opbouwen.