J. Berends

Sinds wanneer ben je huisarts in Dieren?

Per 1 juli 2003 ben ik werkzaam als huisarts in Dieren.

Wat is voor jou het speerpunt van de huisartsenzorg?

Professionalisering van de huisartsenzorg en het toepassen van ‘evidence based medicine’ (geneeskunde die is gebaseerd op wetenschappelijk aangetoonde effectiviteit) staan bij mij hoog in het vaandel. Daarnaast vind ik goede samenwerking met alle (eerstelijns) zorgverleners noodzakelijk.

Wat is jouw aandachtsgebied binnen Hagenau?

Binnen Hagenau werk mee aan de accreditatie van de praktijk en houd ik me bezig met het pand waarin we nu werken. Daarnaast heb ik de organisatie van de diabeteszorg binnen Hagenau in mijn portefeuille. Een ziekte die steeds vaker voorkomt en waarvan het belangrijk is dat we als team van huisartsen, diabetesverpleegkundigen en assistentes goed op elkaar zijn ingespeeld.

Doe je naast je dagelijkse werk als huisarts nog iets anders binnen je vakgebied?

De diabeteszorg heeft mijn speciale interesse. In 2009 heb ik mijn opleiding tot kaderhuisarts diabetes afgerond. Ik heb mij ontwikkeld tot diabetesexpert voor de regio en houd mij als kaderhuisarts bezig met diverse onderwijstaken. Tevens heb ik meegewerkt aan een internationaal diabetesonderzoek van het UMC Utrecht. Eind 2011 ben ik gestart als huisartsopleider verbonden aan het UMC St. Radboud in Nijmegen. Met veel plezier draag ik bij aan de vorming van een huisarts in spé en zo indirect aan de toekomst van mijn geliefde huisartsenvak.